Tuesday, 31 January 2012

Kenangan Itu Mengusik Jiwa :D


Jarum jam menunjukkan Pukul 9 pagi.
Dan ini menandakan sekarang subjek SEJARAH.
Wahhhhhhh :D Sukanya :)

Dikala Syada tingkatan dua.
Syada tersangatlah suka belajaq sejarah sebab tu sejarah Syada selalu dapat D . Haha :D

Cikgu mengajaq sejarah time form 2 nama KHAIRANI.
Tapi gelaran yg kami bagi MAMA MOKKU.
Why?Sebab dia macam teddy bear.

Semua dalam kelas Syada semangat woot bukak buku teks sejarah tanpa cikgu tahu ada makna yg tersirat dari semua penduduk kelas Syada.
Yeahhhh! Tengok lah isyarat2 geng Syada dh bagii :D

"Kedudukan Strategik Mendorong Penguasaan British"

Wahhh, tajuk SEJARAH TINGKATAN DUA nihh :)

Cikgu dok tgh potpet2 kat depan tuuuuu.
Syadaaaaaaaa?
Tengah kalot mintak MAKANAN kat membe.
Lapaq woiiiii! Hahaha.

Why cikgu tak nampak?
Angkat buku teks la derr. *tektik jahat yg semua org pernah buat right?

Kalau nak tahu, bukan Syada ja yg makan.
Semuaaa. Kadang kadang yg tak geng dgn Syada pun join sekaki.
Chinese punn samaaa:)

1 Malaysiaaaa :D


Dah kenyanggg. Cikgu dok sembang pulak pasai ANCAMAN SIAM .
Syada dah angkat buku tanpan dgn kotak pensel COMEI Syada.
Dan tibalah masa yg Syada dan kawan kawan Syada nantikann.
Yeahhh! Tidur.Jahatkan?
Yaaaa. Itulah perangai NAKAI Syada.
Penat cikgu potpet. Syada tidoq.
Budak chinese yg dkt sebelah Syada dh lama dibuai mimpi indah.
Sekepala kot dgn Syada.
Rindu hang aun ling comei:)

Tiba tiba Syada dengar cikgu kata.
'Ni la hampa, aku potpet kat depan mpa pakat lena'
Dan dan Syada panggung kepala. Konon kata tak lena laaaa.
Hahahaha :D
Kacau line betoi cikgu nihh. Dok marah dalam hati.
Last last volunter diri,
Cikguuuu! Cikguuuuu! Nak baca.
Well done. Cikgu suruh aku baca tuuuuu.
Aku bgun tgk kiri kanan.
Wahhh,membe aku sorang tu siap korek hidung lagi.
Berapa tangki dia dapat aku pun taktau. Sambil tidoq plak tuuu.
Kelassss kauuu!


Time SEJARAH kelas Syada sunyi.
Semua BAIK sbb dengar cikgu ajar.
Hahahaha :D


Takda orang tahu makna SUNYI itu.
Hanya GURU yang mengajaq ja tau :)



SUMPAH rindu nak ulang semua niii.
KENANGAN ni tiada ganti :)
Akan Syada semat dalam sanubari KEINDAHAN waktu sekolah.
Nanti Syada nak cerita lagi pengalaman Syada waktu sekolah sebab rindu semua tuuu :(

1 comment:

Saya mEmang suka Menuliz:D said...

weii..ang panggil mama moku ke...ak panggil donald duck..suara serius sebiji mcm donald duck...